Rijst

Voor veel mensen staat rijst een paar keer per week op het menu. Het is een grassoort en hoort net als alle andere granen tussen de grassenfamilie. Toch zijn er allerlei verschillende soorten verkrijgbaar en zou je bijna niet meer weten welke variant je nu het lekkerste vindt, want zit er zoveel verschil tussen de verschillende smaken? Bepaal het zelf!

Verschillende soorten rijst

Rijst is een bron van meerdere koolhydraten en allerlei vitamines en mineralen. Er zit vrijwel geen suiker of vet in, waardoor het prima past in een gezonde levensstijl. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker en past het bij veel verschillende gerechten. Ideaal dus! Uit welke verschillende soorten kun je een keuze maken? Lees snel verder:

  • Zilvervliesrijst: vol van smaak en een bron van vezels waardoor je langer vol zit. Dit is de volkoren variant en dus extra gezond.
  • Witte rijst: haal de zilvervlies eruit en je houdt witte rijst over. Erg lekker!
  • Pandanrijst: deze vorm komt uit Thailand en heeft een lange korrel met nootachtige geur. Hou je van een zachte en volle smaak, kies dan voor pandanrijst.
  • Basmati rijst: uit India met een lange korrel. Heeft een verfijnde en volle smaak.
  • Gele rijst: is gekleurd met kurkuma, wat we ook wel kennen als geelwortel. Hierdoor wordt een peperachtige en bittere smaak gecreëerd.
  • Dessertrijst: bestaat vaak uit gebroken witte rijst. Een gebroken korrel neemt veel vocht op en heeft een kortere kooktijd.
  • Risottorijst: bekend met een korte korrel. Neemt veel vocht op tijdens het koken waardoor het zacht en smeuïg wordt.

Rijst bij Asian Food Lovers

Online kun je rijst bestellen bij de Asian Food Lovers. Hier vind je de beste kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Niet alleen voor rijst maar ook voor allerlei andere producten kun je hier terecht voor vernieuwende producten uit de Aziatische keuken. Neem eens een kijkje bij het assortiment en laat je verrassen!